Make your own free website on Tripod.com
Home
Våra hundar
Reportage
Contact Us
Reportage

Reportage från Norra Skåne

Hässleholm - Nyheter

30. Oktober 2006 23:07

Vovven Wilma en filmstjärna från Bjärnum


BJÄRNUM
Storpudeln Wilma, tio månader, har fått en filmroll. Egentligen är allting superhemligt, men matte Nina Backe avslöjar att det är en svensk spelfilm och att Wilma ska spatsera omkring på en båt iförd regnkläder.

Picture
...och EFTER.

Picture
Storpudeln Wilma FÖRE...

För några månader sedan skrev vi om Ninas väg tillbaka efter en svår sjukdomsperiod orsakade av två trafikolyckor, hur hon har startat ett eget hundtrim och vågar tro på framtiden igen.
Nu har Nina tagit ytterligare några steg. Idag har hon också hundshop och fyra storpudlar som tränas till hundmodeller.
Wilma är en av dem som verkligen har talang för modell- och filmstjärnejobb. Hon blev upptäckt via Ninas hemsida och nu ligger Wilma i hårdträning inför filminspelningen.

– Jag får ju inte säga så mycket om själva filmen, men SÅ mycket kan jag säga att Wilma nog ska vara med ganska så mycket på den där båten. Egentligen var det Fia, tio år, som de var intresserade av från början, men Wilma är mer lättlärd och på alerten så vi valde henne, berättar Nina medan hon plockar fram kläderna som Wilma ska ha på sig.
Wilma sitter snällt och väntar och för den som händelsevis tycker det här verkar vara rena rama djurplågeriet kan vi tala om att Wilma inte alls verkar särskilt lidande. Tvärtom följer hon intresserat mattes förehavanden. Visst slickar hon sig förläget om nosen när den stickade mössan sätts på plats, men viftar snart på svansen igen.

– Hundarna är redan tränade eftersom de är utställningshundar. De är vana vid att bli ompysslade, badade, borstade och friserade. Dessutom är de lydiga och dresserade, fortsätter Nina som har infört ytterligare ett moment i träningen; att gå på catwalken och visa hundkläder.
I den lokal där teaterskolan förut höll till finns en scen och dit går Nina med sina hundar för att finslipa alla poser som kan bli aktuella.
Hundkläder är jättepoppis för att de är tuffa, men de är faktiskt, enligt Nina, också många gånger rent av praktiska.
– Har man en hund som lätt blir tovig i pälsen när den blir blöt så kan det faktiskt vara väldigt bra att sätta på den ett regn- eller värmetäcke, konstaterar hon.

Tro det den som vill, men det är inte helt ovanligt att hundar blir modeller nu för tiden. Bara som exempel kan nämnas att Ikea hade med elva olika hundar i sin senaste katalog.
Det har blivit inne att ha hund, inte minst dvärghundar. Och kändisarna går som vanligt före. Paris Hiltons chihuaha tävlar med Britney Spears dvärghund om vem som är mest välklädd. Deras vovvar bär juvelförsedda halsband och har öppnat dörren för en explosion av småhundar som sitter på mattes arm, mer som en modeaccessoar än en fyrbent kompis.
Ninas storpudlar får knappast plats på armen. Men nog kan de matcha en välklädd matte.
Text: Maja Ögren Andersson
Foto: Stefan Sandströmwilmanorraskane31okt06.jpg

wilman.skane31okt06.jpg


Copyright. Dog Style´s Models All rights reservered.